Quantcast
Channel: XmasBXmasB - Tag Archive for "Mobil"
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5

Et lite knippe Android apps

$
0
0

Jeg fikk nylig en forespørsel om anbefalinger til apps på Android. Ettersom kanskje flere kunne ha nytte av dette har jeg like så godt lagt ut listen her. Alle appene er gratis eller lite versjoner (noe funksjonalitet kun i fullversjon) med mindre annet er oppgitt.

Jeg har delt appene opp i følgender kategorier (noen passer flere steder): Nyttig Kommunikasjon Media Spill Sosialt/nettverk Mindre nyttig

Nyttig: 3G Watchdog: Lar deg overvåke datatrafikk. Kan også sette grense for bruk.

App 2 SD Free: Kjekk app som sier ifra om en app kan flyttes til SD. Mest nyttig for de med lite internminne, som f.eks HTC Desire.

Battery Graph: Viser en enkel graf over batteri over tid.

Camera360 Free: En av de bedre appene heg har testet for kreative effekter med kamera. Har mange muligheter.

Chrome to Phone: Gir mulighet for å sende tekst, linker, bilder mm til mobilen fra Chrome.

Dropbox: Tilgang til filer på Dropbox fra mobilen. Jeg har flere bruksområder for denne, men først og fremst gir det meg en rask måte å få kopiert små filer mellom pc og mobil.

G PVR: Lar meg se TV-guide og sette pgrogram til opptak på Get PVR boksen. I praksis bare en frontend for http://m.get.no.

Gulesider: Navn, adressser, telefonnummer, kart osv. Noen små bugs, men veldig bra. En nyttig funksjon er å slå opp ukjente nr ved anrop.

Kart (Google Maps): Kart på mobilen brukes oftere enn man skulle tro. Og med Street View er det litt ekstra moro: Street View: http://market.android.com/details?id=com.google.android.street. Nyttig og kunne se et område før man drar dit, så kjenner du deg igjen når du kommer frem.

MatPrat: En haug med oppskrifter.

Mileage: Historikk over bensin-/dieselforbruk. Med alt som er fornuftig av info og litt til.

Number Saver: Kjekk liten app som gjør det lettere å notere under samtale.

OI Shopping list: Den beste handleliste appen jeg har prøvd. SpringPad har også tilsvarende funksjonalitet, men ikke så smooth som denne.

Prisjakt: Prisjakt har etterhvert blitt den beste prisguiden på nett. Nå er den det også på mobil. Jeg har spart en del tusen på denne app’en ved å sjekke pris mens jeg står i butikk.

Quick Settings: Gir rask tilgang til de viktigste instillingene ved å dra ned statusbar på skjermen. Kan tilpasses eget behov.

RunKeeper: Hold oversikt over treningen med en enkel app. Er på sitt beste ved jogging, sykling og andre aktiveter hvor GPS kan brukes. Toveis kommunikasjon med server på runkeeper.com. Andre alternativ kan være cardiotrainer og endomondo (jeg har ikke prøvd noen av disse).

Scandinavian Keyboard: Jeg bruker SlideIt selv, men dette er et veldig alternativ hvis du vil ha et «klassisk» tastatur.

screenshot: Gjør det enkelt å ta screenshot av på mobilen. Krever root.

ShareMyApps: En av de enklere appene for å lage en liste over apps. Som f.eks denne listen her.

SlideIT Keyboard (€4,50): Don’t type. Slide. Verdt hver eneste krone/euro. Norsk tastatur: SlideIT Norwegian Pack

SMS Backup+: Legger alle SMS og MMS i GMail med egen label. Sammen med søkbarheten til Gmail er det lettere enn noengang å finne igjen gamle SMS. Har også mulighet til å gjenopprette fra Gmail.

Springpad: Genial app og nettside som erstatning for blant annet gule lapper. Jeg bruker det som en kombinasjon av gule lapper og bokmerker.

SwiFTP: Sett opp mobilen som FTP server. Eneste kabel en mobil trenger er lader.

Tasker (£3,99): Hva denne appen ikke lar deg gjøre er ikke verdt å gjøre. Sett opp alle mulige regler for hvordan mobilen skal oppføre seg under gitte situasjoner. Eksempel: vis meny med oversikt over aktuelle apps når hodetelefoner plugges i, demp lyd når du er på jobb (selvsagt tilbake igjen når du forlater jobb), automatisk skru av lyd på møter (via kalender), og så videre. Her er det (nesten) bare fantasien som setter grenser.

Titanium Backup: Tar backup av apps og instillinger. Krever root.

Trafikanten: Trafikanten i lomma. Får jobben gjort.

Where’s My Droid: Hjelper deg å finne igjen mobilen, og/eller få den til å ringe ved å sende SMS eller epost. Har også en funksjon for å sende SMS ved bytte av SIM kort.

Kommunikasjon: GO SMS Pro: Om du ikke er fornøyd med den innebygde appen for meldinger kan jeg anbefale denne. Med popup, tema og masse tilpasningsmuligheter.

Glympse: Send info om hvor du er på SMS, epost eller link. Lar deg selv styre hvor lenge brukere kan se deg. Realtime.

Gmail: Gmail er en naturlig del av enhver Android telefon/nettbrett.

Media: IMDb: Finn info og rating på filmer. Savner mulighet for å logge inn og gi rating fra mobilen, men ellers en veldig god app.

Last.fm: Scrobble låter til last.fm. Støtter de fleste musikkavspillere, også stock. Også nyttig for å finne info om blant annet artister og album.

Listen: Podcast klient fra Google. Støtter ikke last.fm. :( Blir enten elsket eller hatet.

NewsRob: Feedleser med toveis synkronisering mot Google Reader. Offisiel Google Reader er også en god app, men NewsRob har noen ekstra funksjoner jeg liker.

Next Episode (3€): Genial nettside for de som ser mye TV-serier har nå kommet med en genial app. Følg serier og hold deg oppdatert på hvilke episoder som er sett og ikke.

SoundHound: Det finnes flere apps som lar brukeren finne igjen en sang ved å spille den for mobilen. Men SoundHound kan du synge til selv, eller bare nynne! Ikke en jeg bruker ofte, men det hender. Gratisversjonen har begrensinger på antall oppslag og noen features. Fullversjon koster $4,99.

Spotify: Spotify på mobilen. Krever Unlimited abbonoment på 99,-/mnd for full bruk. Støtter også lokal musikk, men organiserer dette veldig dårlig slik at alt av lydfiler dukker opp. Dette inkluderer ringetoner og lydfiler for programmer på SD.

YouTube: YouTube i lomma. Nuff said.

Spill: Angry Birds, Angry Birds Seasons og Angry Birds Rio: Tidenes mest suksessrike spill på mobil. Gratis på Android, men litt irriterende reklame.

Robo Defense ($2,99): Tower Defense spill. Blir noe ensformig etter cirka 50+ timer.

Sosialt/nettverk: Facebook: Facebook i lomma.

Foursquare: Foursquare lar deg «sjekke» inn på steder du besøker. Med ankomsten av Facebook Places mistenker jeg at denne har mistet mange brukere. Bruker den ikke lenger selv.

LinkedIn: LinkedIn i lomma.

TweetDeck: Verdens beste Twitter klient etter min mening. Med støtte for flere kontoer og kolonner er den overlegen.

WordPress: Skriv/rediger poster og sider. Håndter og svar kommentarer. Sjekk trafikk. Alt via mobilen.

Verktøy: Hash Droid: Verktøy for å lage en hash med mange funksjoner fra tekst eller fil. Jeg kan forstå at ikke har bruk for denne, men jeg bruker den ofte nok.

Docs: Google Docs på mobilen. La deg åpne, opprette, endre og slette dokumenter av forskjellige typer på mobilen.

QR Droid: Les og lag QR koder via mange kanaler.

Mindre nyttig: Binary clock widget: Widget som viser tiden binært. Geeky!

FatBooth: Legger cirka 80 kilo på ansiktsbilder. Ikke populær blant koner og mødre. Trust me.

Flikie Wallpapers HD: Vannvittig mange bakgrunnsbilder lett tilgjengelig.

Godville: ZPG (Zero Player Game). Nyttverdi = 0. Men noen morsomme kommentarer iblant. Ok, jeg vet ikke helt hvorfor denne er med på listen.

Goggles: Googles har en del morsomme triks tilgjengelig. Høydepunktet for min del var når jeg tok bilde av et bilde jeg hadde tatt av moske, og den fortalte meg hva moskeen het med tilhørende info. Kan ogsø løse sudoku ved å ta et bilde av brettet. Den kan også oversette tekst og hente ut kontaktinfo ved å ta bilde av visittkort med mer. Prøv den.

Google Sky Map: Verdensrommet i lomma. Prøv den. Om ikke annet som en show-off app.

GPS Status: Få diverse info fra GPS’en.

GPS Test: Enda en «Få diverse info fra GPS’en». Husker ikke hvilen jeg likte best, de er ganske like.

Libra: Lar deg følge vektuvikling med en pen graf. Bare legg inn vekten din (hver dag, ukentlig eller en gang iblant), så ordner den resten. Om ikke annet så kan det være en vekker om grafen stiger jevnt og trutt. :)

Norsk Tipping Mobilspill: Den styggeste appen jeg har. Min første selvlagde app for Android var penere enn denne. Men det er også den eneste og offisielle Norsk Tipping app’en til Android. Hvorfor de ikke har kopiert blindt fra iPhone versjonen er et stort mysterium.

PS3 Trophies: Egen app for Playstation 3 trophies. Begrenset bruksverdi.

reddit is fun: Les reddit på farten.

Ringdroid: Rediger og lag dine egne ringetoner fra mp3 filene dine.

Dette er en høyst subjektiv liste over apps jeg har, eller har hatt, på min mobil. Har du forslag til andre apps som burde være med, eller kanskje bedre alternativer til disse, er du velkommen til å legge igjen en kommentar om dette.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5

Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.



Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.